Ilgın Şeker Fabrikası
Ilgın ve civarında yaygın olarak tarımı yapılmakta olan pancar bitkisinin işlendiği, 1982 Senesinde faaliyete geçmiş bölgenin en önemli sanayi kamu kuruluşu olan Ilgın Şeker Fabrikası.
Ispanakgiller ailesinden olan şeker pancarı, etli kökünden şeker elde edilen bir tarım bitkisidir.
Yetiştiği yere, tür ve iklime göre boyu 85 ila 180 cm arasında değişen şeker pancarının tohumları birleşik halde bulunur.
Ön bitki etkisine sahip olan şeker pancarı, toprak verimliliğin yükselmesini ve diğer kültür bitkilerinin veriminin artmasını sağlar.
Şeker pancarı, ticari bir bitkidir. Dünyada şeker üretiminin yaklaşık %30'u şeker pancarından elde edilir.
Şeker pancarının yapısı %4,5 hücre dokusu, %4,5 kimyasal bağlı su, %90,95 öz suyu'ndan oluşmaktadır. Pancar öz suyunun bileşimi ise %15,18 şeker (sakkaroz), %1,0-1,6 diğer şeker dışı organik maddeler, %0,8 inorganik tuzlardan oluşmaktadır.
Türkiye dünya şeker pancarı üretiminde; Rusya, Fransa, ABD, ve Almanya'nın ardından 5. sırada yer almaktadır.
Ilgın Şeker Fabrikası. Sene 2020.
Ilgın Araştırmaları Beytullah YILDIRIM
#IlgınAraştırmaları #İstanbulIlgınlılarDerneği #Ilgın #Konya #Termal #AbıGerm #hamam #IlgınKaplıcaları #şifaşehri #şeker #pancar #IlgınŞekerFabrikası
https://bit.ly/3Hm79qh
ilginarastirmalari@gmail.com
https://ilginarastirmalari.blogspot.com
Ilgın ve civarında yaygın olarak tarımı yapılmakta olan pancar bitkisinin işlendiği, 1982 Senesinde faaliyete geçmiş bölgenin en önemli sanayi kamu kuruluşu olan Ilgın Şeker Fabrikası.
Ispanakgiller ailesinden olan şeker pancarı, etli kökünden şeker elde edilen bir tarım bitkisidir.
Yetiştiği yere, tür ve iklime göre boyu 85 ila 180 cm arasında değişen şeker pancarının tohumları birleşik halde bulunur.
Ön bitki etkisine sahip olan şeker pancarı, toprak verimliliğin yükselmesini ve diğer kültür bitkilerinin veriminin artmasını sağlar.
Şeker pancarı, ticari bir bitkidir. Dünyada şeker üretiminin yaklaşık %30'u şeker pancarından elde edilir.
Şeker pancarının yapısı %4,5 hücre dokusu, %4,5 kimyasal bağlı su, %90,95 öz suyu'ndan oluşmaktadır. Pancar öz suyunun bileşimi ise %15,18 şeker (sakkaroz), %1,0-1,6 diğer şeker dışı organik maddeler, %0,8 inorganik tuzlardan oluşmaktadır.
Türkiye dünya şeker pancarı üretiminde; Rusya, Fransa, ABD, ve Almanya'nın ardından 5. sırada yer almaktadır.
Ilgın Şeker Fabrikası. Sene 2020.
Ilgın Araştırmaları Beytullah YILDIRIM
#IlgınAraştırmaları #İstanbulIlgınlılarDerneği #Ilgın #Konya #Termal #AbıGerm #hamam #IlgınKaplıcaları #şifaşehri #şeker #pancar #IlgınŞekerFabrikası
https://bit.ly/3Hm79qh
ilginarastirmalari@gmail.com
https://ilginarastirmalari.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder