Ilgın Mutfağı Gavurga
Ilgın Merkez ve civar Köylerinde, kökleri Türkistan'dan (Orta Aysa) Atalarımız Selçukluya ve Osmanlıya dayanan kadim bir mutfak kültür bilgi birikimi vardır. Anadolu'yu yurt tutan ecdadımızdan bizlere yadigar olan gelenek ve göreneklerimizde yiyecek ve içeceklerimizi geçmişten günümüze taşıyor.
İşte ananevi yiyeceklerimizden kendine has kokusuyla ve tadıyla bir çerez çeşidi olarak sevilerek yenilen tamamen doğal Kenevirli buğday kavurgası.
Gavurga...
Dar günlerde çerez oldu gavurga...
Çekmedimi sandın insanlar zorluk,
Zor günlerde moral oldu gavurga.
Kenevirli Buğday Gavurgası.
Ilgın Araştırmaları Beytullah YILDIRIM©
ilginarastirmalari@gmail.com
#IlgınAraştırmaları #İstanbulIlgınlılarDerneği #Ilgın #Konya #Termal #AbıGerm #Mevlana #mutfak #kenevir #buğday #gavurga #çerez
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder