29 Haziran 2024 Cumartesi

Ilgın Beykonak 26. Yirce Dediği Sultan Günleri

Ilgın Beykonak 26. Yirce Dediği Sultan Günleri 

Ilgın Beykonak 26. Yirce Dediği sultan Günleri 📸
Konya, Ilgın, Beykonak Mahallesi (Tekke Köyü) geleneksel olarak Yirce Yaylasında 26. Yapılacak olan Dediği Sultan Şenliği davetiyesi.
Şenlik Programı;
Birinci Gün: 29 Haziran 2024 Cumartesi günü 15:30'da Beykonak Kültür Evi gezisi ardından, Dediği Sutan Tekkesi ziyareti ve Boldacı gezisiyle başlayacak.
İkinci Gün: 30 Haziran 2024 Pazar günü 09:30'da Yirce Yaylası şenlik alanında başlayarak çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler ile öğle yemeği arasından sonra akşam 18:00'a kadar devam edecek.
Ilgın Belediyesi, Belediye Başkanı Sn. Ömer Apil, Beykonak Mahalle Muhtarı Sn. Satılmış Yeşiyurt ve Beykonak Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sn. Mevlüt Demir ev sahipliğine yapılacaktır.
Şimdiden emeği geçenleri tebrik eder, şenliğin hayırlara vesile olmasını dilerim.
📍 Konya, Ilgın, Beykonak Mahallesi.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

Ilgın Kaplıcaları Tanıtım Broşürü 2024

Ilgın Kaplıcaları Tanıtım Broşürü 2024 

Ilgın Kaplıcaları 📸
Konya Ilgın Kaplıcaları, termal tesisleri. Tanıtım amacıyla hazırlanmış bilgilendirme broşürü.
Ilgın Belediyesi Termal Tesisleri. Ilgın Kaplıcaları, tarihi vakıf hamamlar, açık ve kapalı havuzlar, şifalı sıcak su banyoları. Günübirlik ziyaretlerin yanı sıra çeşitli konaklama tesisleri seçenekleri, otel, motel ve aile pansiyonları imkanları.
📍 Konya, Ilgın, Ilıca Mahallesi. Ilgın Kaplıcaları Termal Tesisleri.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

27 Haziran 2024 Perşembe

Ilgın İmaret Aşhene

Ilgın İmaret Aşhene 

Ilgın Hatıraları 📸
Ilgın, Osmanlı dönemi eseri Lala Mustafa Paşa Külliyesi önemli bir işleve sahip yapılarından birisi olan İmaret, Aşevi bir zamanlar. Fotoğraflarda siyah beyaz hatıralar.
Ilgın Şehir merkezindeki külliyenin bünyesindeki; İmaret lügatte mamuriyet, umran, bayındırlık manasında veya fakirlere yemek dağıtılan aşevi şeklinde kullanılmaktadır. İslam anlayışında yer alan bu kavramın geçmişi Medine'ye kadar uzanmaktatır.
Türk İslam medeniyeti gelişmesinde Türkiye Selçuklulardan Osmanlı devletine bir hayır kurumu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlamında yaygın olarak İmaretler (aşevleri) faal durumdaydı. Bu kavram "şehirleşme manasındaki medenileşme" imaret tabiriyle de karşılanmıştır.
İmaret, yoksullara yiyecek dağıtmak için kurulan aşevlerine verilen isimdir. Burada tahsil gören medrese öğrencilerine, külliye çaışanı görevlilere, han'da konaklayan yolculara ve gelen geçen bütün misafirlere günde iki öğün yemek verilirdi. İmaretler, yapı itibariyle aşhanesi (mutfağı), yemekhanesi, deposu, kileri, ambarı, ahırı, tuvaletleri, odunluğu, fırını ile tam teşekküllü kuruluşlardır. Yönetim ve muhasebe için ayrılmış mekanların da bulunduğu kabul edilmelidir.
Fotoğrafta, Lala Mustafa Paşa Külliyesi İmaret ve diğer bölümlere ait maziden mahzun, bakımsız ve virane eski günlere ait bir hatıra görülüyor.
📍 Konya, Ilgın Şehir Merkezi. Kurşunlu Camii ve Külliyesi.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com