19 Temmuz 2024 Cuma

Ilgın Kurşunlu Camii Cuma Dua

Ilgın Kurşunlu Camii Cuma Dua 

Cumanız Mübarek Olsun.
Ya Rabbi ! Bizi Cumanın şefaatine nail eyle !
Sana ibadet kılıp senin rahmetine erişen salihler zümresine bizi de dahil eyleyiver!
Cuma günü bizim hayırlı muradımızı ihsan eyle! Muradımız senin rızandır; Bize daima rıza-i şerifine muafık ameller işlemeyi nasip eyle!
Belki kıldığımız bu Cuma namazı bizim son namazımızdır; Haftaya yetişemezsek, iman ile göçür! Bizleri salihlere ihlak eyle!
Bizi zalimlere kul eyleme! Kafire esir namerde muhtaç nefsimiz elinde zebun eyleme!
Cumanın şefaatine nail kıl; Şikayetinden emin eyle! Sana hakkı ile ibadet edemedik aczimizi itiraf ediyoruz! Kusur ile kıldığımız ibadetlerimizi red eyleme!
İlahi senin Celal ve Azametini lütfunu ve keremini bilemedik! Bilmemize de imkan yok! Verdiğin bu sınırlı akıl ile senin nihayetsiz hikmetlerini nasıl idrak edebiliriz? aczimizi bilmek seni bilmektir! Affın ile nazar kıl bizi mesrur et sevindir!
Seni hakkı ile zikir edemedik! Bizi bu noksanımızla kabul eyle!
Verdiğin sonsuz nimetlere şükür etmek mümkün mü? Balığın denizde etrafını her tarafını su kapladığı gibi bizim etrafımızı da senin nimetlerin öylece sarıldığı halde biz bunların bir katresine dahi şükür etmekten aciziz! Verdiğin nimetleri saymaktan da aciziz! Sana gecede gündüzde varlıkta ve darlıkta şükür ederiz!
Kıyamımız secdemiz sanadır! Seni, noksan sıfatlardan tenzih ederiz!
Seni hamd ile tesbih ederiz! Birsin varsın varlığına nihayet yok! Bizleri doğru yoldan ayırma! Sıratı müstakim olan İslam dininde sabit-kadem eyle!
Bizleri hışım ettiğin ve gazabına uğrattığın kimselerden eyleme!
Bizler asiyiz günahkarız ama, senin sevgili Peygamberin, Muhammed (s.a.v.)’inin ümmetiyiz! Merhametinden ümidimizi kesmedik! Divanına geldik; Bizi dergahından boş çevirme!
Bize rahmetinle tecelli et; Sıhhat nimetini iman devletini üzerimizden kaldırma! Bizi nefsi ile uğraşıp seni unutanlardan eyleme! Azabından yine sana sığınır, Rahmetini ümit ederiz!
Sen "O" Allah’sın ki (C.C.) aşk ile bir kez Allah diyeni af edersin! Biz seni her daim anıyoruz, af etmek senin şanındandır bizleri de af eyle. Sen günahları af edicisin!
İlahi bizlere hışm etme! Bizi asilere katma! Cehennem narına atma! Sen bizleri kapından kovarsan biz hangi kapıya iltica eder nereye sığınabiliriz? Bize gazap edersen bizi senin gazabından kim kurtara bilir? Bize ikram edersen bu ikramına kim mani olabilir?
Ya Hannan! Ya Mennan! Ya Deyyan! Ya Sübhan! Ya Kadimel-Gufran ve Ya Kadimel-İhsan! Bize lütfun ile muamele eyle!
Bütün hayırlı işlerimizde bizlere kolaylık ihsan eyle!
Bizi kibir gurur ucub ve riyadan beri eyle! Bize kendimizi küçük göster! Kahrından necat ver! Bizi zalimlere ezdirme! Nefsimize zebun etme!
Gönlümüzü pak anlımızı ak eyle! Kalplerimizi nuru Kur’an ile pürnur dillerimizi tevhid ile süsle!
Ya Rab ! İsmimizi defteri İslam'dan silme cisimlerimizi tebdil etme!
İmandan sonra küfre hidayetten sonra delalete nurdan zulmete bizleri itme!
Yoktuk var ettin! Zelil idik aziz ettin! Bizi şekli insana bürüdün! Çıplaktık giydirdin! Açtık doyurdun! Cahil idik ilim verdin! Kendine kul habibine ümmet eyledin! Bizi kulluğunda kaim dininde daim eyle!
Şeklimizi insan yarattığın gibi batınımızı da insan eyle! Bizi affınla şad eyle! Bu yakarmamamızı, niyazımızı ve duamızı indi-ilahide ve indi Resülde makbul eyle! Tesirini halk eyle!
Biz kullarını hesapsız olarak Cennet’ine kabul eyle!
Cümle ahirete intikal eden geçmişlerimize ve bizlere de rahmet eyle!
Bi- hürmeti seyyidil mürselin ve bi- hürmeti al-i aba ve bi-hürmeti la ilahe illallah! Taha ve Yasin velhamdü lillahi Rabbil Alemin! Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yasifun ve selamün elel mürselin vel hamdü lillahi rabbil alemin! Rızaen lillah ve rızaen li resülillah ve rızaen li ricalillah..!!!
Hayırların fethi, şerlerin defi için okuyalım El Fatiha.
Cuma Bayramımız Mübarek Olsun.
📍 Konya, Ilgın, Lala Mustafa Paşa Külliyesi. Kurşunlu Camii, 2024.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder