4 Temmuz 2024 Perşembe

Ilgın Yalburt Sergisi

Ilgın Yalburt Sergisi 

Akşehir'de Ilgın Yalburt Sergisi
📸
Konya'nın Akşehir ilçesi'nde onarımı yeni tamamlanmış olan Taş Medrese'de, Taş Eserler Müzesinde "Yalburt Pınar'ın da Bir Hitit Kralı" isimli sergisi açılıyor. Not: Afişte yazmıyor, belirtilmemiş ama Yalburt Pınarı Ilgın'dadır.
Ilgın, Yalburt Yaylasi Archaeological Landscape Research Project çalışmaları ilk kez halkla buluşuyor. Akşehir Konya'da Taş Eserler Müzesi'nde. Yalburt Pınarı'nda bir Hitit Kralı.
Ilgın ve Kadınhanı bölgesinde yüzey araştırmalarını gerçekleştiren Şigago Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ömür Harmanşah ve ekibi tarafından İlk saha çalışması 2010 yılı yaz aylarında gerçekleştirilmiş olan14 Sene devam etmiş olan bir yüzey araştırması çalışmasıdır. UIC School of Art & Art History ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı destek ve sponsorluğundaki sergiye herkesi tüm dostları, arkeoloji severleri, kültürel mirası dert edenleri davet ediyorlar.
"Taş yerinde ağırdır" darb-ı meseline istinaden bir Ilgınlı olarak gönlümüz istiyor ki; bu kadim toprakların tarih bakiyesi olan kültür mirasımızı Ilgın'da kalıcı olarak sergileyeceğimiz imkan ve tesislere sahip olacağımız günleri görmek ümidi ve dileklerimizle.
Afişte yer alan fotoğraftaki görsel; Ilgın coğrafyasının tam merkezinde yer alan ve anıtsal kale mimarisi ile dikkat çeken Helenistik öncesi bir yapı Hitit dönemine ait olduğu öngörülen Karaköy Kale Tepesindeki Tarihi Ilgın Kalesi.
📍 Konya, Akşehir Şehir Merkezi, Taş Eserler Müzesi (Taş Medrese) 8-21 Temmuz 2024.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder