5 Temmuz 2024 Cuma

Ilgın'da Orman Valilik Kararı

Ilgın'da Orman Valilik Kararı 

Ilgın ve Mahallelerinde Orman Valilik Kararı 🌳🌿🌲🌱🍀
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi nedeniyle Bugün 5 Temmuz 2024 Cuma günü itibariyle 30 Eylül 2024 tarihine kadar Konya Valiliği tarafından ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı açıklandı. Yapılan açıklamada orman yangınlarını en aza indirmek için bu tedbirin uygulanacağı belirtilerek, "Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle ilimizde orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır.
Konya ili sınırları içerisindeki, belirtilen ormanlık alanlara girişler 5 Temmuz 2024 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında yasaklanmıştır.
Konya'nın bütün ilçelerindeki ormanlık alanların tamamı yanı sıra ilçemiz Ilgın sınırları içerisinde girişi yasaklanan ormanlık alan, mahalle / köy yer ve bölge isimleri şöyle sıralandı:
Ilgın ilçesi:
Balkı Mahallesi, Aşağı Çiğil Mahallesi, Aşağı Çiğil 1 ve 2 Göletleri, Dığrak, Gökbudak, Belekler, Karaköy, Güneypınar, Gökçeyurt mahalleleri, Gökçeyurt Göleti çevresi, Bulcuk Mahallesi, Bulcuk Göleti 1-2 çevresi, Mahmuthisar, Beykonak, Barakmuslu, Eldeş, Kale, Orhaniye, Tekeler ve Yukariçiğil mahalleleri bütün ormanlık alanlarına giriş yasaklanmıştır.
Denetimler orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından yapılacağı bildirildi. Ayrıca "vatandaşların ormanlık alanların yakın çevresinde de ve içinden geçen yollarda dahil, ateşli yada ateşsiz piknik yapmak yasaktır" denildi.
Orman Genel Müdürlüğü OGM, Orman Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Valiliği, Ilgın Orman İşletme Müdürlüğü.
Ormanlarımızı koruyalım. Ormanlar sadece ağaç değil; hayattır, sağlıktır, mutluluktur, huzurdur.
Acil çağrı, Alo yangın ihbar hattı: 112
📍 Konya, Ilgın. 05.07.2024.
©️ Beytullah YILDIRIM Ilgın Araştırmaları©
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder