14 Kasım 2023 Salı

Ilgın Araştırmaları'na Teşekkür

Ilgın Araştırmaları'na Teşekkür

100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra Ilgın 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bir özel banka olan Garanti BBVA nın desteği ile hazırlanan bir çalışma ile Mustafa Kemal Paşa’nın İstiklal Savaşı sırasında gittiği Samsun, Erzurum, Sivas, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Akşehir, Konya, Afyon ve İzmir şehirlerinde fotoğraf çekindiği aynı yerlerin 100 yıl sonra yeniden fotoğrafları çekildi.
Bu proje esnasında ilgililer tarafıma ulaşarak Konya, Akşehir (mekan bilgileri) ve Ilgın (Ilgın Manevraları 1 Nisan 1922) ilçeleri bölümü hakkında Ilgın Araştırmaları çalışmalarımızdan dolayı görüş ve desteklerimizi talep ettiler. Gerekli her türlü bilgi ve desteği kendileri ile değişik vesileler ile paylaştım.
Neticede 100 yıl önce ve 100 yıl sonra fotoğrafları ortaya çıktı. Yüz yıl öncesini ve günümüzdeki durumunu gösteren fotoğraflardan İstanbul, Beyoğlu, Salt sergi binası salonunda Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliği olararak yapılan çalışma "Yüz Yıl Önce Yüz Yıl Sonra Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyet Yolu" isimli bir fotoğraf sergisi ile halka açıldı.
Bu çalışmanın bir kitap olarak basımı gerçekleştirilerek yayımlanmış. Sınırlı sayıda ve özel basım olarak gerçekleşen bu kitaptan tarafıma yaptığım katkılardan dolayı bugün hediye olarak özel kutusunda geldi. Kitabın giriş kısmında teşekkür edilenler (Teşekkürler) bölümünde "Beytullah Yıldırım Yerel Tarihçi" olarak teşekkürlerini belirtmişler.
Gönüllü olarak şehrimiz Ilgın'ın tanıtımı adına yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Biz de kendilerine bu vesile ile teşekkür ederiz.
Gayret bizden, Tevfik Allah C.C. dan.
📍 Ilgın Araştırmaları 14.11.2023 İstanbul.
✅ Ilgın Araştırmaları Beytullah YILDIRIM
🔗 ilginarastirmalari@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder