23 Haziran 2013 Pazar

13. Ilgın Kaplıca Sağlık Kültür ve Turizm Festivali

13. Ilgın Kaplıca Sağlık Kültür ve Turizm Festivali
13. Ilgın Kaplıca Sağlık Kültür ve Turizm Festivali
Ilgın Belediyesinin her yıl başarı ile geniş bir katılım ve program ile düzenlemiş olduğu büyük Organizasyona Ilgın ve Konya çevresinden büyük bir ilgi gösteriyor. 
Ilgın Belediyesi web sitesinden festivalin 1. günü hakkında yapılan açıklama aşağıda.

13. Ilgın Kaplıca Sağlık Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi günü saat 15.30 da yapılan muhteşem açılışla start aldı. Açılış Ilgın Kaplıcalarında gerçekleşirken Ilgın içinden ve dışından birçok misafir açılışa teşrif etti.

13. Ilgın Kaplıca Sağlık Kültür ve Turizm Festivaline  Milli Eğitim Bakan Yard. Orhan Erdem, Milletvekillerimiz Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, İlhan Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Bşk. Yrd. bölge müdürleri, İlçe Kaymakam Vekili Doğanhisar Kaymakamı Ahmet Altun, Diğer İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Müdürleri, İlçe Protokolü ve Coşkulu bir kalabalık katıldı. Açılışta ilk olarak Adana Yöresine ait AFAGDER halk oyunları ekibi, Kız isteme ve kız alma temalı bir halk oyunu gösterisi yaptı. Halk oyunlarının ardından ise protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak protokol konuşması için Ilgın Belediye Başkanı H.İbrahim Oral kürsüye geldi. Gelen tüm konuklara teşekkür ettikten sonra şöyle devam etti:

“Ilgın’ın en büyük sermayesi ve projesi termal suyumuzdur. 1236 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Amacımız bu termal tesislerimizi hem Konya’ya hem Türkiye’ye hem de Dünya’ya tanıtmaktır. Biz göreve geldiğimizin ikinci senesinde Kaplıca festivallerimizin kapsamını genişleterek daha iyi bir tanıtımı amaçladık. Önceleri birkaç gün süren festivalimizi biz 7-9 güne yaydık ve her güne birçok etkinlik koyarak Ilgın Kaplıcalarının tanıtımı için çok uğraştık ve uğraşıyoruz.

2009 da zor bir göreve talip olduk. Birçok kamu yatırımı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu yatırımlardan tek tek bahsedip kafanızı yormak istemiyorum. Şehrimizin etnik yapısı itibariyle bir kaynaşma ortamı olması açısından da bu festivalin önemi büyük. Böyle bir etkinliğe Şehrimizin ihtiyacı var. Bu kapsamda İnşallah festivalimizi 9 gün dolu dolu kutlayacağız. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ardından İlçe Kaymakam Vekili Doğanhisar Kaymakamı Ahmet Altun protokol konuşması için kürsüye gelerek, Kaplıca Turizminin içinden gelen biri olarak (Kütahya, Simav) bu festivallerin kaplıcaların ve Şehirlerin tanıtımı için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. İnşallah festivalimiz tüm halkımıza ve İlçemize hayırlı olur dedi.

İlçe Kaymakam Vekili Ahmet Altun’un ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşması için kürsüye gelerek; “Şehrimizin her bir ilçesinin ayrı ayrı önemi var. Ilgınımız da gerek Kaplıcasıyla gerek tarımsal faaliyetleriyle olsun bizim için çok önemli. Büyükşehir yasası ile de İlçelerimizin köylerine varana dek birçok hizmeti daha çabuk alacaklarını umuyorum. Zaten biz bu yasa ile birlikte şöyle bir slogan belirledik. “Hep birlikte Konya” Artık Konya tüm ilçeleriyle bir bütündür. Ilgınımız için kaplıcaları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı festivalleri bir cazibe merkezi haline dönüştürmek gerekmektedir. Ilgın Kaplıcaları da bu bağlamda dışarıya açılarak tanıtımını daha da iyi yapmalıdır. Sayın Belediye Başkanı H.İbrahim Oral’ın gerek Konya’da gerekse Ankara’da Ilgın için ne kadar çok koşturduğunu ben biliyorum. Yapılan projelerin de hepimiz farkındayız ve birçok önemli proje için de çalıştığını biliyorum. İnşallah projelerden biri olan 5 yıldızlı otellerin açılışında da birlikte oluruz. Ben bu festivalimizin hem Konya hem de Ilgınımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Tahir Akyürek’in ardından ise kürsüye Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu geldi. Konuşmasının birçok bölümünü ise Gezi Parkı diye uydurulan ama gerek Ilgın’ın gerekse Konya’nın hiçbir şekilde içerisinde yer almadığı olaylardan bahsetti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konya’nın bir Kaplıca Kültürü vardır. Ben kaplıcaların Konya’da şifa amaçlı kullanıldığını biliyorum. Ilgın Kaplıcalarının da sağlık konusuna biraz daha eğilip kaplıcaları böyle değerlendireceğini umut ediyorum. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımızın da çalışmaları olduğunu biliyorum. Ilgın’a çevre yolundan gelirken üst geçidi ve hastane inşaatını gördüm. Bunlar yoldan geçerken gördükleriniz sadece. Biz H.İbrahim Oral ‘ın ne kadar çok çalıştığını biliyoruz. Bizim en önemli hedeflerimizden biri Büyükşehir yasası ile tüm köylere, kasabalara, ilçelere alt yapı ve üst yapı olarak hizmet götürmek. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. 11 yıldır yapılanları 3 haftada yok etmek isteyenler oldu. Ama bizim vatandaşlarımız sağduyulu çok şükür yapılanları da görmekteler” dedi Ayşe Türkmenoğlu’nun ardından kürsüye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem geldi.

“Büyükşehir yasası ile Memleketimizin tüm köylerine, kasabalarına, ilçelerine daha fazla hizmet gidecek. Ilgınımız için devletimizin herhalde onaylamadığı bir proje olmadı. Ilgınımız için ufak tefek teferruatlar dışında her türlü yardım gelmiştir. Tabi bu konuda Belediye Başkanımızın da büyük katkıları hizmetleri olmuştur. Fakat Büyükşehir yasası ile bu hizmetlerin ulaşmadığı hiçbir yer kalmayacak İnşallah. Ak Parti İktidarı yeni bir anlayış getirdi. Şimdi artık Milletvekili arkadaşlarımız köylere kadar gidiyor ve sıkıntılar varsa yerinde teşhis edilerek Başbakanımıza rapor halinde sunuluyor. Bu iki üç haftadır yaşanan olaylar sadece Ülkemizin gelişmişlik seviyesinin önüne set çekmek içindir. Yapılanlar görülüyor ve Ülkemiz hızla gelişmekte. Yapılan tüm projelerin önü kesilmek istenmekte. Anadolu insanı bu oyuna gelmedi gelmeyecek İnşallah. Hükümetle sorunu olan kendine güveniyorsa sandıkta hesap sorsun. Tabi buna yürekleri yetiyorsa. Bu Hükümeti Halk getirdi yine götürecek olan da halktır. Ilgınımız için güzel hizmetler yapıldı. Birçok tesisimiz yapılarak çok büyük hizmetler verildi. İnşallah bu festivalimiz tüm Ilgın Halkı için hayırlı olur” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro grubu Sanat Yönetmeni Ramazan Danış Yönetmenliğinde Mevlana’nın Ilgın’a gelişini temsil eden bir gösteri sundular. Gösteri izleyenler tarafından çok beğenildi. Gösterinin ardından Sema gösterisi yapıldı yine bu gösteri de izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Sema gösterisinin ardından ise Yeni yapılan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz hem halkımıza hem de gelen tüm protokol üyelerine gösterildi. Olimpik yüzme havuzumuzu gezen misafirlerden ve halkımızdan tam not aldı. Yüzme havuzunun gezilmesinin ardından festivalimizin birinci gün etkinlikleri tamamlanmış oldu.

Ilgın Araştırmaları olarak düzenlenen festivalden dolayı başta Ilgın Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sn. H. İbrahim ORAL beyi ve bütün emeği geçenleri tebrik ediyor hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi sunuyorum.
Ilgın Belediyesi ve Festival hakkında daha fazla bilgi için belediye internet sitesini http://www.ilgin.bel.tr ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder