20 Aralık 2021 Pazartesi

Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi

 Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi 

Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi , ilk olarak 1959 yılında Sağlık Merkezi olarak eski binasında hizmet vermeye başlamıştır.  İhtiyacı karşılamak üzere 1973 yılında mevcut eski binaya yapılan ilave kat ile büyütülerek Sağlık Merkezi konumundan, Hastane konumuna dönüştürülmüştür. Ilgın, Fahrettin Altay Mahallesinde, 100 yataklı yeni hastane binası, Nisan 2001 tarihinde teslim edilmesi ile birlikte yeni binada hizmet verilmeye başlanılmıştır.  Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi 2015 yılında daha iyi ve kaliteli hizmet vermesi için yeni hizmet binasına tamamen taşınmıştır.

Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi; yaklaşık 100 ile 120 bin arasında nüfus potansiyeline sahiptir. Hastane, günümüzde Ilgın başta olmak üzere Kadınhanı, Doğanhisar ve Tuzlukçu İlçelerinin nüfus çoğunluğuna hizmet vermektedir. 

Hastanede çalışan Uzman hekimler ve tabipler ile halen 11 servis, Acil Servis ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile 10 makinelik Diyaliz hizmetleri verilmektedir.

Ilgın, Fahrettin Altay Mahallesi, 115829. Sokak No: 2 42600 Ilgın Konya adresindeki Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi binası ve çevresi genel görünümü.

Kaynak: Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi internet web sitesi https://ilgindh.saglik.gov.tr

Ilgın Araştırmaları Beytullah YILDIRIM 

https://ilginarastirmalari.blogspot.com

#IlgınAraştırmaları #İstanbulIlgınlılarDerneği #Ilgın #IlgınBelediyesi #IlgınKaymakamlığı #IlgınKaplıcaları #IlgınTermalTesisleri #Konya #FahrettinAltayMahallesi #IlgınDrVefaTanırDevletHastanesi 
Beytullah Yıldırım / Ilgın Araştırmaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder