4 Nisan 2013 Perşembe

Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksek Okulu

Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksek Okulu

Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksek Okulu
Ilgın Eğitim Öğretim
Ilgın Meslek Yüksek Okulu 1992-1993 Egitim-Ögretim yilinda faaliyete baslamıştır. Günümüzde Makine, Elektrik, Endüstriyel Elektronik ve de Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümleri bulunmaktadir. 
Bodrum ve zemin kat hariç üç katli bir binaya sahip olan yüksekokulumuz, toplam 5500 m2 kapali alana sahiptir.
Yüksekokulumuzda üç adet bilgisayar, bir adet Elektrik, bir adet Elektronik labaratuvari, bir adet makine atölyesi bulunmaktadir. Bir adet seminer salonu ve bir adet de kütüphane yüksekokulumuz bünyesinde ögrencilerimize hizmet vermektedir. Ögrencilerimiz pratik çalismalarini atölye ve labaratuvarlardan yararlanarak, sürdürebilmektedirler. Labaratuvarlar, son teknoloji ile donatilmis olup ögrencilerimize sorunsuz hizmet vermektedir. Makine atölyesinde; torna, taslama, planya, matkap tezgahi, demir testeresi ve mekanik mengene gibi teçhizatlar ile bunlarin avadanliklari mevcuttur. Yüksekokulumuz Kütüphanesinde, 538 Kültürel, 636 Mesleki - Teknik ve 711 adet çesitli bilimsel dergi olmak üzere toplam 1174 adet Kitap bulunmaktadir. Bunlara ek Yüksekokulumuz Üniversitemizin her yil düzenlemis oldugu geleneksel spor senliklerine erkek ve bayan ögrenci dallarinda katilmakta, ayrica siniflar arasi Yüksekokulumuz, ilçe merkezine 7 km mesafede olup, ilçe merkezinden ve yüksekokulumuz önünden her yarim saatte karsilikli kalkan dolmuslarla ulasim saglanmaktadir.
İlçemizde devlet yurdu bulunmamaktadir ancak özel ögrenci yurtlari ve pansiyonlari mevcuttur. Ögrencilerimize Yüksekokulumuzda bir ögün ögle yemegi verilmektedir. Ayrica ögrenci kantinimiz faal durumdadir.
Yüksekokulumuz mutfaği S.Ü. Kültür-Spor daire baskanliginca kurulmus olup, 250 ögrenciye hizmet verecek kapasitedir. 05.01.1998 tarihinden itibaren ögrenci ve personele ögle yemegi verilebilmektedir. Kantinimiz 500 ögrenciye hizmet verecek kapsitededir.
Adres: Konya Afyon Karayolu 82 km. Ilgın / Konya
Posta Kodu: 42600
Telefon: 0 332 885 72 62 / 885 72 63
Faks: 0 332 885 73 01

Kaynaklar:
Beytullah Yıldırım / Ilgın Araştırmaları
http://www.ilgin.selcuk.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder